כללי

3 אפליקציות מתכונים שאתם חייבים להכיר

לא סתם אומרים שהמטבח הישראלי כל כך טעים, ולא רק הישראלים אומרים את זה. אם לשפוט מההצלחה ההיסטרית של תכניות בישול ומכמות אתרי האינטרנט, הבלוגים והקבוצות ברשתות החברתיות, העם שלנו לא רק אוהב לאכול – הוא גם אוהב לדבר על אוכל, הוא אוהב לצלם אוכל והוא כמובן אוהב להכין אוכל. העניין הוא שהאוכל בישראל לא זול, ואם אפשר לחסוך במשהו, כמו נגיד ברכישת ספרי בישול, אז מה טוב. אופציה זולה יותר היא שפע המתכונים שיש באינטרנט, אבל היא רק זולה יותר, לא לגמרי חינמית, כי צריך להדפיס אותם וזה גם עולה כסף (מה, דיו למדפסת זה עסק לא זול בכלל…), וגם מרוב מתכונים ומרוב דפים אפשר ללכת לאיבוד. טוב, אולי יצאתי קצת קמצנית בקטע הזה, אבל היי, בדיוק בגלל וויתורים עצמיים כאלה על שקלים בודדים אין לנו כסף למשכנתא אחר כך…

האופציה הכי  חינמית ונוחה שניתן להעלות על הדעת היא אפליקציות מתכונים, לטלפון הנייד או לטאבלט, שרבות מהן לא רק מספקות מבחר עצום של מתכונים כי גם כלים שימושיים וטיפים מעולים לבשלנים מנוסים וחסרי ניסיון כאחד. קבלו 3 המלצות על אפליקציות מתכונים שיהפכו את המטבח שלכם למסעדה הכי טובה בעיר:

Cookpad – לא כולם מתחברים לתחביב של חלק מן האנשים לשתף בצילומים של האוכל שהם מכינים בפייסוש או באינסטוש. אני נמנית על אלה שממש מתעצבנים מכך, לא כי אני חושבת שאנשים כאלה עפים על עצמם או מציפים את הוול שלי בסטטוסים חסרי טעם, אלא מסיבה אחרת לחלוטין: אנשים כאלה עושים חצי עבודה. הם מפרסמים תמונה של המנה מבלי לשתף בדבר הכי חשוב – המתכון! אם כבר משתפים, אז עד הסוף. האפליקציה הזו נועדה בדיוק לכך – היא סוג של רשת חברתית שבה חובבי בישול מעלים גם את התמונה וגם את המתכון שעומד מאחוריה. ניתן גם לדרג את המתכונים, לעקוב אחרי חברים שמעלים מתכונים שאתם אוהבים, ולקרוא גם מה חברים אחרים חושבים על המתכון או לשאול בעצמכם שאלות את מי שהעלה אותו (נגיד, אם ניתן להחליף את התפוחים בתפוזים, כי זה מה שיש לכם עכשיו בבית). בקיצור, מומלץ לגמרי. (גם לאייפון וגם לאנדרואיד)

Kitchen Converter – לא כולנו מתמטיקאים דגולים או בעלי אינטואיציה חדה להמרות. חלקנו באמת יודעים לעבוד פשוט לפי הספר, בלי חוכמות, וסטייה הכי קטנה מהכמויות תהרוס לנו את המנה. בשביל זה טוב שתהיה לכם בטלפון אפליקציה שיודעת להמיר בין מידות שכיחות של כלי בישול. למה לשבור את הראש כמה גרמים להוסיף או איך ממירים בין כפות לכפיות, לא חראם? שנייה אחת בודקים באפליקציה ומתקדמים (לאנדרואיד)

ספר המתכונים הגדול – קשה לגדול בבית שבו יש אימא פולניה ואבא צמחוני. כל הזמן נשמעו בבית קריאות כמו, "הוא צמחוני נו, מה הוא כבר יכול לאכול?", "הוא בעייתי, צריך להכין לו אוכל מיוחד". היום זה נשמע קצת מגוחך… בכל מקרה, את ההמלצה הזו אני מקדישה לאבא שלי, שבטוח יוכל למצוא עניין בכמה מתכונים באפליקציה שכל כולה מתכונים צמחוניים. האפליקציה מאוד מסודרת ומחולקת לפי קטגוריות כמו: סלטים, מאפים, ממולאים, מתוקים, פסטה ועוד. פיצ'ר נחמד הוא רשימת קניות אליה ניתן להעביר מתכונים מועדפים – וכך ליצור בעצם ספר מתכונים אישי.

למגוון ארוחות טעימות, מוזמנים לבקר במאגר המתכונים הגדול של סוגת

שירלי קרביץ
שירלי כותבת ועורכת עבור מגזין בלוגל.