כללי

מתכונים טבעוניים לפסח

עוד חג פסח מתקרב אלינו וגם בחג הזה אני אצטרך לדאוג לעצמי ולזוגתי. אנחנו מיעוט במשפחה, המיעוט הטבעוני הנרדף שצריך לדאוג לעצמו בערבי חג, כי לאימא אין זמן להכין עוד מנות מיוחדות לבן הזקונים שלה שהחליט ביום בהיר אחד להפוך טבעוני. זה לא משנה כמה אני מנסה לשכנע אותה שיש מתכונים לפסח שהם גם טבעונים וגם יערבו לחך של כלל הסועדים, היא לא מוכנה לשלב אותם בתפריט שלה בחגים. אני חייב לצאת להגנתה ולומר שבשבתות היא תמיד מכינה לנו משהו מיוחד, אבל בחגים היא נכנסת לאמוק של בישולים על פי מיטב המסורת שבה גדלה, והיא לא סוטה מהמסורת ויהי מה.

אבל אנחנו לא פראיירים, אנחנו דואגים לעצמנו ומדי חג מנסים מתכונים לפסח שהם על טהרת הטבעונות. תתפלאו כמה מתכונים כאלו יש!!! אז אם אתם מזדהים איתי וגם אתם מוקצים מחמת טבעונות בפסח הזה, החלטנו לשתף אתכם במתכונים לפסח שהם לגמרי טבעונים. אנחנו כבר ניסינו אותם וליקקנו את האצבעות מהנאה, עכשיו תורכם.

המתכונים:

מנה ראשונה – סלט חצילים:

המצרכים הדרושים:

4 כפות שמן

2 חצילים גדולים ועסיסיים

1 לימון סחוט

3 עגבניות

3 מלפפונים חמוצים

4 שיני שום

1 פלפל ירוק

1 בצל

וקצת פטרוזיליה למי שאוהב

הכנה:

קוצצים את כל המרכיבים לתוך קערה, למעט החצילים. את החצילים קולים על הגריל עד שהם הופכים רכים מבפנים (חצי שעה לערך). נפטרים מקליפת החציל ומוציאים רק את התוכן. מועכים את תוכן החצילים ומצננים. מאחדים את הירקות הקצוצים עם החצילים בקערה אחת ומוסיפים את השמן והלימון, וזהו, אפשר להגיש. פשוט, טעים וקל.

 

עיקרית – קציצות עדשים וגזר

המצרכים הדרושים:

1 בצל (לחתוך לריבועים קטנים)

קורט שמן

3 גזרים חתוכים

2 כוסות עדשים, רצוי כתומות

1 כפית פפריקה

5 כפות טחינה גולמית

6 כפות קמח מצה.

מלח, פלפל

אופן ההכנה

מחממים תנור לכ- 180מעלות.

מבשלים את העדשים הכתומות במים ומחממים אותם כרבע שעה עד שהן הופכות רכות. כשהן מוכנות שוטפים אותן במים קרים ושמים אותן בקערה. במקביל, אפשר לעבוד על הגזרים. מבשלים את הגזרים במים עד שהם מתרככים מאוד וניתן למעוך אותם. כשהם מוכנים מועכים אותם היטב ומוסיפים את המחית לעדשים. במחבת נפרד מטגנים את הבצל עם שמן עד שיזהיב. כשהבצל מוזהב ומקורר מוסיפים אותו לקערת העדשים ומחית הגזרים.

לאחר מכן מוסיפים לעיסה שלנו קמח מצה, טחינה ותבלינים לפני הטעם ולשים את העיסה עד שיוצא לנו מעין בצק אחיד.

לוקחים תבנית גדולה, מרפדים אותה בנייר אפיה ומושחים על גביה קצת שמן. יוצקים מהעיסה שלנו עיגולים בגודל הרצוי לנו, אפשר להיעזר בכוס או ברינגים מקצועיים יותר. מכניסים לתנור למשך 15 דקות לערך ויש לנו קציצות עדשים חמות ועסיסיות.

שיהיה חג פסח שמח כשר וטבעוני!

בקרו במאגר המתכונים של סוגת לעוד שלל מתכונים לפסח

שירלי קרביץ
שירלי כותבת ועורכת עבור מגזין בלוגל.