מכונת פסטה
0

מכונת פסטה – Home-Made Pasta

התבוננו במטבח שלכם: יש לכם קמח? אם התשובה היא כן, אז אתם צעד אחד לקראת הכנת פסטה. ועכשיו תבדקו אם יש לכם ביצים? אם כן, זה הוא כבר הצעד השני החשוב לקראת הכנת פסטה בעצמכם, אולי אפילו פטוצ'יני!. התבוננו שוב במטבח ובדקו אם יש לכם גבינה או ירקות ככה זרוקים להם ללא תכלית? אם כן, אז אתם ממש מרחק פסע מהכנת רביולי רענן או טורטליני שובב, אולי אפילו איזו לזניה משובחת.

ועכשיו בדיקה אחרונה – האם יש לכם מכונת פסטה? אם התשובה שלכם היא לא, אז דעו שזה הדבר היחיד שעומד ביניכם לבין הכנת פסטה Home-Made.

מכונות הפסטה הראשונה שלי

מכונת הפסטה הראשונה שלי היא גם מכונת הפסטה האחרונה שלי, כלומר אני עדיין משתמש בה עד היום. הסיבה לכך היא שקניתי מכונת פסטה רק לאחר שביצעתי מחקר מקיף וידעתי בדיוק, אבל בדיוק, מה אני רוצה.

וזו העצה הכי יקרה שאני יכול להעניק גם לכם. אל תקנו מכונת פסטה סתם, לפי המראה או אפילו לפי המחיר – כי אין מחיר לפסטה טובה Home-Made. כאשר רוצים לרכוש מכונה טובה צריך להבין מה הצרכים שלכם? אילו סוגי פסטה תרצו להכין- ספגטי? רביולי? פסטה חלולה?. אילו כמויות של פסטה ברצונכם להכין (כמויות קטנות ומשפחתיות או כמויות לגדוד צבאי)? האם אתם זקוקים לעוד אביזרים כגון – מתקן ייבוש פסטה? מעורך? רולר לחיתוך? תבנית מיוחדת? האם אתם רוצים מכונת פסטה ממדינה שהיא 'אם כל הפסטות'- איטליה? או שזה פחות חשוב לכם?

רק אחרי שבררתם עם עצמכם את כל הפרטים החשובים האלו, התחילו את החיפוש אחר מכונת הפסטה הראשונה שלכם, בתקווה שהיא גם תהיה המכונה האחרונה שתרכשו לפחות ב-8 שנים הבאות.

מתכוני פסטה על קצה המזלג

אם כבר התחלתם לחפש מתכוני פסטה בוודאי ראיתם שיש יותר ממתכון אחד להכנת עצמאית של פסטה ובטח מצאתם את עצמכם מבולבלים. יש מתכונים שבהם אנחנו מתבקשים להוסיף קמח וביצים, אחרים יפצירו בכם להוסיף מים או שמן. חלק מהמתכונים מדברים על נפח ואחרים מדברים על משקל. יתרה מכך, קשה למצוא הסכמה בין כותבי המתכונים באשר לזמן שצריך לתת לפסטה לנוח, באילו תנאים יש לתת לפסטה לנוח או למשך כמה זמן ללוש את בצק הפסטה – לכל אחד יש דעה משלו ואי אפשר שלא להתחיל לתלוש את השערות מרוב תסכול!

החדשות הרעות הן שגם כאשר למדתי קולינריה בבית ספר לבישול נחשפתי למספר רב של מרצים, וגם אז לכל אחד מהם היה את "הסוד הכמוס ביותר" שלו להכנת פסטה. חלק מהמרצים התעקשו על שמן, אחרים התעקשו על מלח, חלק ביקשו שנוסיף עוד חלמונים ואחרים איימו עלינו שאם לא נתיז ספרינקלים מדודים של טיפות מים, לא נזכה לטעום בחיים פסטה טובה שהכנו במו ידינו.

החדשות הטובות הן שעד שלא מנסים, גם לא מצליחים. מפשילים שרוולים, מתכלכלים, מנסים, לא שוכחים לתעד בכל פעם את הכמויות, גורעים, מוסיפים, לעיתים קצת בוכים מבפנים, טועמים, טועים ומתחילים שוב …עד שמגיעים למתכון הפסטה האישי הטוב ביותר שלכם.

dusky

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *