4 טיפים לעשות ממשרד קטן – ענק

עיצוב המשרד בצורה נכונה הוא תנאי הכרחי להצלחתו של כל עסק. אין זה מפתיע שבכוחו של עיצוב נכון להשפיע על אספקטים רחבים של העסק כגון על תפוקת עבודה, על היעילות והאפקטיביות של שיטות הניהול ואף על תחושת המחויבות של העובדים למקום. היות ותחילתו של כל תהליך עיצובי בתכנון החלל, ישנה חשיבות רבה לתכנון חכם ונכון שינצל את החלל בצורה המרבית, קל וחומר, כשמדובר במשרדים קטנים. בכדי שהמרחב האישי של העובדים במשרד קטן לא יפגע כדאי לעצב את המשרד בצורה נכונה ועל כן, להלן 4 טיפים לעשות ממשרד קטן – ענק.

בניה קלה

שיפוץ קוסמטי – הפתרון החיסכון

לעיתים כל שהמשרד צריך הוא מעט חום ואהבה. עיצוב מחדש של החלל הוא פתרון אפקטיבי במקרים בהם רוצים לייצר תחושה של מרחב והתקציב אינו מאפשר להתפרע או אז החלפת רהיטים קיימים בחדשים היא פתרון מושלם. על מנת ליצור מרחב מקסימלי מומלץ לרכוש רהיטים מודולריים וכן להשתמש ביחידות אחסון גדולות. רבים חושבים שבמקומות קטנים נדרשים רהיטים קטנים כשלמעשה, ההיפך הוא הנכון היות ולעיתים יחידת אחסון גדולה בהתאמה אישית הכוללת בתוכה גם את עמדת העבודה תיצור תחושה של מרחב, בניגוד לריבוי רהיטים קטנים.

שיפוץ כולל – השקעה משתלמת

כשמדובר על הפיכת משרד קטן לענק, אין ספק ששיפוץ כללי הוא אופציה שצריך לקחת בחשבון. לפעמים חללים קטנים לוקים בחלוקה לא אפקטיבית ובמקרה הזה אין ספק ששבירת קירות תעשה את ההבדל ותפתח את החלל. מלבד שבירת קירות יש לחשוב על ריצוף מחדש היות וריצוף אחיד בכל המשרד יעניק תחושה של מרחב. יחד עם זאת, לפני שנכנסים לשיפוצים מומלץ להגדיר מראש כמה פרטים, ביניהם גודל התקציב והמטרות אותן מנסים להשיג. כמובן שמומלץ להיוועץ באיש מקצוע בעל ניסיון שיעזור לחלק את החדר באופן יותר נכון תוך הכנסת אלמנטים חשובים החל מחלונות גדולים וכלה בגופי התאורה הנכונים.

קונספט עיצובי פתוח

לרוב משרדים קטנים נחשבים לחסכוניים יותר עבור בעלי העסק או הארגון, במיוחד כשמדובר במשרדים מעוצבים בסגנון חלל פתוח. מיותר לציין שחללים פתוחים חוסכים באופן משמעותי בעלויות אחזקה ותחזוקה של העסק וכן מוזילים את ההוצאות השוטפות. במרכזה של השיטה עומד הרעיון כי אין קירות המפרידים בין עמדות העבודה השונות וטכנולוגיית הענן החדישה אף מאפשרת שלא יהיו לעובדים עמדות קבועות היות וניתן להתחבר למידע מכל מחשב. שיטת העיצוב הזו מועדפת על מקומות עבודה רבים ואכן יוצרת תחושה של מרחב אך לה גם חיסרון והוא הפיכת המשרד למקום רועש במיוחד.

הוספת חלל עבודה

כשכל הטיפים האחרים אינם מוכיחים את עצמם וכשיש צורך במקום נוסף באופן ממשי כדאי לשקול תוספות בנייה. על אף שנדמה כי תוספת למבנה הנה השקעה כלכלית בלתי מבוטלת, אין זה כך בפועל, היות ובעידן המודרני ניתן לפנות לשיטת הבנייה הקלה. שיטה זו הנה יעילה להפליא היות והתוספת נבנית בהתאמה אישית לצרכים ולמבנה הקיים והיא מגיעה לשטח כיחידה מובנית אותה מחברים לתשתיותיו של המשרד כך יוצא שלאחר כמה שבועות בלבד המשרד הקטן יהפוך לענק. וכמובן, בכל מה שנוגע לשיטת הבניה הקלה, מומלץ לפנות למקצוענים