תאונת עבודה
כללי משפחה

טיפים מעורך דין: מה כדאי לעשות במקרים של תאונות עבודה?

כולנו רוצים ללכת כל בוקר לעבודה בבטחה ולחזור הביתה בשלום לאהובינו, שעבורם אנחנו רוצים בדיוק את אותו הדבר. רובנו נזהרים ככל האפשר ומנסים לשמור על עצמנו ובריאותינו, אך לעתים קורות תאונות מצערות וחשוב לדעת מהי הדרך המוצלחת והבטוחה ביותר להתמודד עם סיטואציות מהסוג הזה.

אז איך באמת מתמודדים הכי טוב? איך מוצאים את הידיים והרגליים במערבולת הטפסים והלחץ והבלבול, איזה מידע חשוב שיהיה לנו, האם אנחנו זכאים לפיצוי או לא? למי אנחנו צריכים לגשת וממי לקבל חתימה?
במיוחד לשם כך, קיבצנו עבורכם טיפים חשובים מאת עורך דין בנושא תאונות עבודה, כך שאם חלילה יהיה צורך תדעו כיצד לצלוח את המצב בצורה חלקה ככל האפשר.

ראשית, לפני שניגשים למישהו או עושים כל דבר אחר, כשהזיכרון עוד טרי והמעורבים נוכחים – יש לבצע רישום של כל פרטי האירוע – כמה שיותר פרטים כך יותר טוב: היכן קרתה התאונה, כיצד קרתה, מי היה מעורב, מי היה עד לכך ומה שמו ופרטיו, באיזה תאריך ושעה התרחשה התאונה וכן צילומים ברורים ככל האפשר של כל פרט הנוגע לעניין.

שנית, יש לגשת מיד לקבלת טיפול רפואי, גם אתם מרגישים רגיל או נדמה לכם שאתם מרגישים בסדר והכל תקין. מעבר לכך שיש כאבים ופגיעות מסוימות שמורגשות בגוף רק זמן מה מאוחר יותר, עלולה להיות גם השלכה על ההכרה של חברת הביטוח או ביטוח לאומי ברישום הפגיעה שלכם כתאונת עבודה ותביעתכם עלולה להתערער או להדחות. לפיכך, אין להשתהות אלא לגשת בהקדם האפשרי לקבלת טיפול בקופת חולים או בית חולים ולציין כל כאב או נזק או מגבלה שאתם חשים. במידה והזמנתם או הוזמנה לכם ניידת מד"א, עליכם לספק גם להם את מרב הפרטים.

שלישית, במידה ומדובר בתאונות דרכים בדרך לעבודה או בחזור ממנה, יש לדווח למשטרה ולקבל "אישור משטרה" עם כל פרטי התאונה. חשוב גם לשמור את כל הקבלות של ההוצאות שנגרמו לכם בעקבות תאונות עבודה – שמאות, תיקונים, תרופות, טיפולים מכל סוג שהוא, נסיעות, עזרת מטפל/ת, הזמנת אמבולנס וכן הלאה. בנוסף, ארגנו את כל המסמכים הרפואיים שאתם מקבלים במהלך הטיפולים (תוצאות בדיקות, הפניות, הדמיות, מרשמים ועוד) בקלסר מסודר ושמרו את הכל לעת הצורך.

לאחר 2 הפעולות הראשונות החשובות שציינו, ובמקביל לקבלת אישורים ושמירת מסמכים וקבלות, יש להודיע למעסיק על פגיעתכם ולקבל ממנו טופס בל/250 – "בקשה למתן טיפול רפואי לנפגע עבודה", אותו אתם מעבירים לקופת החולים אליה אתם משויכים. עובדים עצמאים צריכים למלא טופס בל/283 – "בקשה למתן טיפול רפואי לנפגע עבודה – עצמאי".

בשלב הבא, עליכם לפנות לביטוח לאומי הקרוב למקום מגוריכם ולהגיש את תביעתכם באמצעות טופס בל/211 "תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה". לטופס זה עליכם לצרף את התעודה הרפואית בה מצוינים ימי המחלה שקיבתם מהרופא, לא יאוחר מ12 יום ממועד הפגיעה.

לסיום, בכל מצב שהוא, מומלץ מאוד לקבל ייעוץ ותמיכה והכוונה, רצוי מעורך דין לענייני תאונות עבודה, על מנת לקבל את הפיצוי המלא המגיעים לנפגעי עבודה גם מחברת הביטוח וגם מביטוח לאומי.

שירלי קרביץ
שירלי כותבת ועורכת עבור מגזין בלוגל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *