חריימה טבעוני

מתכון לחריימה טבעוני: המתכון לשלום בית

הדבר האחרון שבחורה פולניה וטבעונית שכמותני אמורה לעשות זה להתחתן עם טריפוליטאי בעל תיאבון בריא של קרניבור. לא רק שכל פעם שאני מבקרת בבית הוריו זה מרגיש כמו ביקור כפוי בסניף של פאפאגיו, גם הסלטים והתוספות הצמחוניות הם חריפים אש בשבילי.  אימא שלו תמיד נובחת עליי מול כולם: "מה יש מה? האוכל שלנו לא טוב לך? רק שהבן שלי לא יהפוך להיות כמוך בסוף. קחי, הכנתי לך  סלט סלק, במיוחד בשבילך". אני שונאת סלק!

כמעט מדי שבוע אני מתחננת בפניו, בוא, השבוע נעשה לנו סופ"ש מיוחד רק של שנינו. לא חייבים כל שבוע להיות עם המשפחה, אבל הוא פשוט לא מסוגל. הוא לא מסוגל להעביר שבוע שלם בלי החריימה של אימא שלו, ואני, מה לעשות, לא מוכנה להכין מאכלים כאלה בבית שלי.

ואז קראתי שלפני חמש שנים גבר מבאר שבע הגיש תביעת גירושין נגד אשתו בגלל שהיא סירבה להכין את המאכל האהוב עליו מכול – חריימה! רציני, תעשו על זה גוגל, אני לא ממציאה. לאחר פחות משנה וחצי של נישואין דרכיהם נפרדו כי היא לא הסכימה לעמוד במשך שעות במטבח ולפלט, והוא, בדיוק כמו בעלי, טען ברבנות שהוא לא יכול לתפקד במשך שבוע שלם מבלי לאכול חריימה.

אז הלכתי, שאלתי, בדקתי, ולבסוף מצאתי מתכון טבעוני לחריימה! ביקשתי מבעלי שייתן לי צ'אנס להעמיד ארוחת ערב שישי רומנטית, שתכלול גם חריימה. הוא הרים גבה, חריימה? את? אוקי, נשמע מעניין. מיותר לציין שהוא כמעט טרף גם את הצלחת ביחד עם המנה… ומאז אנחנו עושים שבוע אצל ההורים ושבוע בבית, עם החריימה הטבעוני שלי. רוצים לדעת איך מכינים? הנה, בבקשה לכם המתכון…

מתכון לחריימה טבעוני –  איך מכינים?

המתכון מתחלק לשניים – קציצות החריימה, והרוטב שבלעדיו לחריימה אין זכות קיום…
לגבי הקציצות צריך ללכת על פי השלבים הבאים:
א. לסחוט טופו (ארבע שקיות של קילו) – ואז לקצוף היטב במעבד מזון
ב. לקצוץ כוסברה דק דק במעבד מזון
ג. לקצוץ 3 פלפלים ירוקים חריפים במעבד מזון
ד. להוסיף שמן תירס (זה עובד ככה: על כל שקית טופו שמים כוס שמן תירס)
ה. להוסיף כוס קמח
ו. לתבל עם מלח לפי טעם

עכשיו כשיש לנו עיסה, נותר לנו ללוש אותה בכיף שלנו, ואז ליצור קציצות בגודל כף יד ולאפות בתנור עד שמוכן. רק בזהירות, שלא יישרף לכם…

לגבי הרוטב חריימה שאמור להספיק לכמות הקציצות שאנחנו מכינים:
א. קוצצים לרצועות דקות 6 ליטר גמבה אדומה (אבל בלי החלק הלבן של הגמבה! בלי!)
ב. קוצצים לרצועות דקות גם 4 פלפלים

איך מכינים את הרוטב?

א. מטגנים את הגמבות והפלפלים בטיגון עמוק עד לריכוך מלא.
ב. מוסיפים 18-20 שיני שום וממשיכים לטגן למשך 10 דקות נוספות.
ג. מוסיפים לחגיגה פפריקה אדומה, אריסה אדומה (מקופסה) ו- 3 קופסאות של עגבניות מרוסקות טריות.
ד. מבשלים הכול למשך שעתיים.
ה. עכשיו מוסיפים גרגרי חומוס שהושרו בליל אמש ובושלו עד לריכוך מלא.
ו. כמעט מסיימים – ממש בסוף הבישול נותר להוסיף כוסברה ירוקה טרייה וקצוצה, וכן מלח ופלפל לפי הטעם.

ועכשיו הגענו לרגע ההגשה המרגש – מחממים את הקציצות טבולות בתוך הרוטב ונותנים לכל מי שבטנו מקרקרת לטעום!

קרדיט למתכון: מסעדת ננוצ'קה.
מומלץ לבקר באתר ולנסות עוד מתכונים גרוזיניים מלבד מתכון לחריימה – הכל טעים, באחריות!

 

dusky